Cum să îmbunătățești atenția copilului tău pentru a se bucura de rezultate mai bune la școală?
Dă-i un SHARE pe Facebook.
Sunt profesor de peste 22 de ani și psihoterapeut cu formare în psihoterapii cognitive și comportamentale.
Am lucrat ca psiholog în școală și ca profesor de sprijin pentru copii cu cerințe educative speciale integrați în școala de masă.
Sunt mamă a două domnișoare, Sara și Antonia. Cât de important a fost debutul lor în școală.
Ca mamă și ca profesor, am fost preocupată înainte de toate, să promovez bucuria învățării, fiind convinsă că, astfel, conexiunile pentru învățare vor fi optimizate.
Sara Sabina a fost o mare provocare pentru mine. Metodele eficiente pentru Antonia, fetița cea mare, nu dădeau rezultate în educația celei mici.
Ce diferențe! Eram ca pe valurile mării! Ba mă înălțam pe val, când învățam o poezie cu Antonia, ba eram aruncată spre nisipul descurajării, când încercam același lucru cu Sara.
Da! Antonia avea inteligență lingvistică, iar Sara avea inteligența spațială.
Ce am făcut? Am schimbat metoda de învățare!
Antonia are acum 20 de ani și este studentă la Medicină. E fascinată de miracolul vieții și ne amețește mereu cu termenii medicali. Oau! Cum îi poate reține?!! Sunt convinsă că și preocuparea pentru a-i asigura o alimentație sănătoasă pentru creier a ajutat-o să-și crească puterea de concentrare.
Sara are 18 ani și ne amețește cu baghetele ei, cu pensulele sau cu creionul.
Suntem uimiți cum, din niște linii, creează tabloul. Cum reușește?
Acum are o mare preocupare: TABLOUL VIEȚII ei. La aceasta inteligența emoțională îi va fi de ajutor.
Cum să fac din educație o aventură atractivă, nu o colivie încărcată de rutină, a fost mereu în atenția mea.
În 2019 am participat la cursul despre fericire al profesorului Tal Ben Shahar, cel mai popular curs din istoria Universității Harvard.
„Cum să-i ajutăm pe copiii noștri să învețe cu plăcere și să obțină rezultate mai bune la școală? ” este una din întrebările, la care am primit răspuns, participând la cursul de la Harvard.
Sunt Corina Pelin, psiholog cu competențe în nutriție, coach și creatoarea programului Body Detox, un program de coaching care a ajutat mulți oameni să adopte un stil de viață sănătos care să-i ajute să își normalizeze greutatea și a programului Brain Detox, un program care îi ajută pe oameni să controleze stresul.
Sunt licențiată în psihologie și am absolvit un master în nutriție la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.
Pasiunea mea este să-i ajut pe oameni să-și îmbunătățească stilul de viață, am prezentat sute de seminare de prevenție și dezvoltare personală în instituții și scoli din întreaga țară.
Dă-i un SHARE pe Facebook.